The Wright. Shirt expo reist: Pure Mechelen

ONZE "THE WRIGHT. SHIRT"-EXPO IS MOMENTEEL TE ZIEN IN PURE MECHELEN, EEN MULTIMERKENBOETIEK DIE DIT JAAR HAAR 20e VERJAARDAG VIERT. WE GINGEN AAN TAFEL BIJ AN, DE EIGENARES VAN PURE. ZIJ NODIGDE ONS UIT IN HAAR HUIS IN MECHELEN OM TE PRATEN OVER DE EVOLUTIE VAN MODE, DE BETEKENIS VAN DUURZAAMHEID EN DE SCHOONHEID VAN EEN WIT HEMD.

 

quote

 

#30wearschallenge

“Een wit hemd is een basisstuk, het is tijdloos en mooi. Je moet er al erg je best voor doen om het te verprutsen. (lacht) Voor mij staat het symbool voor de filosofie die ik mijn winkel probeer uit te dragen: “Kan je het met 3 verschillende outfits combineren en zal je het 30 keer dragen?” Dan is het een verantwoorde aankoop. Ik vind het essentieel dat een kledingstuk veel gedragen wordt, over een zo lang mogelijke periode.”

“Ik deel de helft van mijn kleerkast met andere mensen: vriendinnen, mijn metekindje van 14 jaar, zelfs met mijn man en zoon. Zolang ze er goed voor zorgen, mogen ze het gebruiken. Kleding moet gedragen worden, zo simpel is het. Bovendien groeit het in waarde wanneer het stuk geschiedenis krijgt. Mijn kleerkast vertegenwoordigt belangrijke herinneringen. Neem nu het kleedje waarin in zwanger was van mijn zoon, 24 jaar geleden. Ik vind het heel leuk om er andere mensen in te zien, dan komen mijn eigen herinneringen automatisch weer naar boven.”

“Ik ben erg geïnspireerd door het werk van Livia Firth, een eco-fashion activiste die het idee van de #30wearschallenge lanceerde (“Will I wear it 30 times?”). Wist je dat er aan elk kledingstuk maar liefst 70 mensen hebben gewerkt vooraleer het in je kast komt te hangen? Ik zie het als een morele plicht om er zo goed mogelijk voor te zorgen en het veel te dragen, beschouw het als een eerbetoon aan wie het maakte.”

 

title

"Stuk voor stuk lokale ondernemers met een duidelijke visie en veel aandacht voor kwaliteit."

Magma, Borzestraat 5.
"Een vast menu dat regelmatig verandert, seizoens- en lokaalgebonden. Heerlijk!"

La Boya, Gebroeders Verhaegenstraat 16.
"Marokkaans restaurant waar ik graag met vriendinnen afspreek. Heel leuke sfeer en lekkere tajine."

Barzé, Korenmarkt 13.
"Een foodbar vlakbij de winkel waar je kan binnenspringen voor een glaasje een lekker zee-hapje."

Unwined, Steenweg 22.
"Een heel toegankelijk plekje voor lekkere wijn en tapas."

Broodbroeders, Sint-Katelijnestraat 59.
"Een artisanale bakker met heerlijke croissants en zuurdesembroden."

 

Pure
Hoogstraat 43
2600 Mechelen

The Wright. Shirt- expo loopt tot zondag 25 september 2022, elke dinsdag tot zaterdag vanaf 11u tot 18u en zondag van 10u tot 13u.

 

Sofie Wielandts